Usluge » Oblaganje zidova - Suvo malterisanje

Oblaganje zidova - suvo malterisanje. ugradnja pregradnih zidova i spuštenih plafonaNajjeftinije i najkvalitetnije oblaganje zidova postavljanjem rigips ploča

Oblaganje zidova - suvo malterisanje kao zamena za dugotrajni posao malterisanja ili nanošenja gipsa radi poravnavanja zidnih i plafonskih površina, idealan je način da se obezbedi kvalitet i brzina završnih radova na unutrašnjim i spoljnim površinama. Takođe se postavljanjem gipsano-kartonskih ploča može obezbediti i dodatna termo izolacija kuće ili stana. Oblaganje zidnih i plafonskih površina rigips pločama se može raditi sa ili bez konstrukcije, lepljenjem ili učvršćivanjem pomoću šrafova na metalnim i drvenim konstrukcijama, kao i specijalnim ekserima na betonskim površinama.

Efekat termoizolacije se može postići umetanjem termo-izolacionih materijala između rigips ploča i površina na koje se montiraju ili naknadnim lepljenjem i učvršćivanjem termoizolacionih ploča stiropora na površine obložene rigips pločama. Pored termo-izolacije, oblaganje zidova pločama od gipsa i kartona značajno utiče i na smanjenje buke pa možemo reći da se istovremeno dobija i određenie stepen zvučne izolacije.

Do sada je vladalo mišljenje da deblji zidovi od čvrstog materijala dovoljno štite od toplote i hladnoće, ali istraživanja pokazuju da tanji zidovi sa više slojeva različitih materijala ne samo da smanjuju pritisak na temelje zgrada, već i bolje štite od toplote, hladnoće i buke.

Kombinacija spoljne termo izolacije i oblaganja zidova unutar postorija rigips pločama predstavlja jedan od najboljih vidova termoizolacije i zaštite od buke.